logo

Fiscaal advies

Een administratie kan niet los gezien worden van fiscaal advies. Immers, zijn de cijfers die volgen uit de financiële administratie de basis voor het indienen van allerlei belastingaangiftes (omzetbelasting, vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting etcetera). Maar fiscaal advies gaat veel verder dan het doen van goede aangiftes.

Fiscale aangifte

Uiteraard kan een fiscaal adviseur ook ingeschakeld worden voor een fiscale aangifte. Denk hierbij aan omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Toch doen we de meeste van deze fiscale aangiftes zelf en schakelen we de fiscaal adviseur pas in als de fiscale aangifte dusdanig complex wordt dat het verstandig is er een specialist bij te halen. Ook schakelen we de fiscaal adviseur in bij alle niet reguliere en incidentele fiscale aangiftes, zoals erf- en schenkbelasting.

Fiscaal adviseur

Een fiscaal adviseur is iemand die met een helikopterview naar je onderneming kan kijken. Een fiscaal adviseur kan aan de hand van een goede administratie zien waar eventuele kansen zitten voor een onderneming en daardoor een goed fiscaal advies geven die zichzelf vaak terug kan verdienen. Een fiscaal adviseur ziet niet alleen kansen, maar herkent ook bedreigingen en is in staat met goede overeenkomsten bepaalde risico’s uit te sluiten. Bij grote beslissingen in je ondernemerschap, zoals samenwerkingen, fusies, bedrijfsovernames, echtscheidingen is een goede fiscaal adviseur onmisbaar.

Gedegen advies betaalt zich terug

Waar een fiscaal advies bij kansen zich vaak snel terugbetaald, is het te hopen dat een goed fiscaal advies bij bedreigingen zich niet terug hoeft te verdienen. Je hoopt immers dat de bedreiging zich uiteindelijk niet voor gaat doen. Maar op het moment dat het toch gebeurd, zul je zien dat je erg blij bent dat je een fiscaal advies hebt gehad en een fiscaal adviseur alles vast hebt laten leggen in overeenkomst. Zodra het misgaat, betaalt de investering in een fiscaal adviseur zich altijd weer terug. Wij werken samen met een fiscaal kantoor die alleen maar fiscaal adviseurs in dienst hebben en op de hoogte zijn van alle complexe wet- en regelgevingen.

Benieuwd naar onze fiscaal adviseurs en wat wij kunnen beteken op het gebied van fiscaal advies?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.