logo

Inrichten van boekhoudpakketten

Ook voor het inrichten van boekhoudpakketten ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben ervaring met meerdere pakketten.

Gewoon goed geregeld

Het inrichten van een boekhoudpakket moet gewoon goed gebeuren. We zien dat veel ondernemers niet het maximale uit hun boekhoudpakket halen. Maar door één keer tijd te investeren in het goed inrichten van een pakket, kan het boekhoudpakket uiteindelijk vóór je gaan werken. Het bespaart je ontzettend veel tijd door zo geautomatiseerd mogelijk te werken. Ook zijn steeds meer boekhoudpakketten online waardoor je de administratie altijd bij je hebt en overal bij kunt werken.

Boekhoudpakket kopen

Overweeg je een boekhoudpakket te kopen? Wij denken graag met je mee. Er zijn meerdere opties denkbaar.

  • Je koopt zelf een pakket en boekt de administratie zelf in.
  • Je krijgt toegang tot het pakket welke wij hebben en kan dan verkoopfacturen maken vanuit de software. Wij boeken dan de rest in diezelfde administratie. We werken dus samen in hetzelfde pakket.
  • Je besteed de administratie volledig uit. Dan heb je zelf ook geen pakket nodig.

We spreken regelmatig ondernemers die zelf software aanschaffen en willen boekhouden om zo op de kosten van een boekhouder te kunnen besparen. Echter, wegen bij kleinere ondernemers de kosten van de software vaak niet op tegen de besparing op de administratiekosten. Maak dus eerst een beslissing voor wel of niet uitbesteden van de boekhouden alvorens je investeert in een boekhoudpakket. 

Welk boekhoudpakket?

Wij werken met veel verschillende pakketten. We hebben dan ook al een hoop pakketten met elkaar kunnen vergelijken en op basis daarvan hebben we twee favorieten:

  • Snelstart: gebruiksvriendelijk pakket tegen een goede prijs. Iedere ondernemer kan er mee werken. Dit pakket raden we het vaakst aan vanwege de prijs-kwaliteit verhouding. Ook zijn er vele koppelingen mogelijk met branchespecifieke software.
  • E-Boekhouden: wij vinden deze software iets minder gebruiksvriendelijk dan Snelstart. Maar E-Boekhouden is in onze ogen wel perfect voor verenigingen en stichtingen met ledenadministraties én voor ondernemers met een webshop.

Meer weten over het gebruik van boekhoudpakketten? Neem gerust contact met ons op voor een demo van de diverse pakketten.