logo
EINDEJAARSTIPS | wijzigingen bij personeel

Astrid van der Maden

23 december 2023
EINDEJAARSTIPS | wijzigingen bij personeel

EINDEJAARSTIPS | wijzigingen bij personeel

Voor ondernemers met personeel zijn er een aantal aandachtspunten voor het aankomende jaar.

 

Reiskostenvergoeding

Vanaf 1 januari 2023 gaat de maximale onbelaste reiskostenvergoeding omhoog van € 0,21 naar € 0,23 per kilometer. 

De onbelaste reiskostenvergoeding is een gerichte vrijstelling en komt dus niet ten laste van de vrije ruimte. Onze loonadministrateurs passen dit automatisch aan in de loonadministratie. Mocht je deze aanpassing niet willen doorvoeren dan adviseren we dit tijdig kenbaar te maken aan de loonadministrateur. 

 

Thuiswerkvergoeding

De maximale onbelaste thuiswerkvergoeding welke werkgevers aan werknemers mogen verstrekken zal per 1 januari 2024 verhoogd worden van € 2,15 naar € 2,35 per thuiswerkdag. Onze loonadministrateurs passen dit voor iedereen automatisch aan waar een thuiswerkvergoeding van toepassing is. Mocht je deze aanpassing niet willen doorvoeren dan adviseren we dit tijdig kenbaar te maken aan de loonadministrateur. 

 

Wettelijk minimumloon

Het wettelijk minimumloon stijgt halfjaarlijks. Indien je medewerkers hebt waarbij het salaris per 1 januari onder het nieuwe minimumloon komt, zal dat automatisch worden gecorrigeerd naar het minimumloon. 

 

Werkkostenregeling

Zoals je weet, kun je onder de werkkostenregeling (WKR) een percentage van het totale fiscale loon (de vrije ruimte) besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor werknemers. Vanaf 1 januari 2024 vervalt de tijdelijke verhoging die we in 2023 hadden voor deze WKR en geldt het percentage van 1,92% over de eerste € 400.000 loonsom. 

 Terug naar overzicht