logo

Wat is administratie

Administratie is een breed begrip en veel kantoorwerk valt hieronder. Maar wat voor ondernemers onder administratie wordt verstaan is het bijhouden van de financiële verantwoording. Vaak wordt administratie gezien als noodzakelijk kwaad. Iets wat je alleen maar bij moet houden voor de belastingdienst. Toch doet een goede administratie heel veel meer dan dat.

Administratie

Uiteraard moet een administratie voldoen aan bepaalde wet- en regelgeving, zodat deze ook bruikbaar is voor de belastingdienst en belastingaangiftes. Maar als je een administratie goed inricht en van de juiste input voorziet, dan kun je er ook ontzettend veel data uithalen. Hoe actueler de administratie, des te sneller kun je reageren op veranderende omstandigheden. Als je weet hoe je de cijfers moet lezen en interpreteren zul je in staat zijn om de juiste doelen te stellen en je resultaten te verbeteren. Onze administratie- en ondernemerscoaches begeleiden ondernemers hierbij. Hier zit onze toegevoegde waarde. Maar daarnaast zijn wij er ook voor die noodzakelijke dingen. Denk aan:

  • Hulp bij btw aangifte: boekhoudpakketten zijn zo ingericht dat de btw aangifte bijna automatisch gemaakt kan worden. Toch is het belangrijk om de aangifte goed te controleren en op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving. De btw wetgeving is namelijk complex en kent vele uitzonderingen. Vandaar dat veel ondernemers de hulp zoeken bij de btw aangifte en deze door ons op laten stellen of na laten kijken.
  • Hulp bij fiscale aangiftes: naast de btw aangifte zijn er nog andere fiscale aangiftes, zoals de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, erfbelasting etc. Deze zijn wat ingewikkelder om zelf in te vullen. En met name het benutten van de maximale fiscale voordelen is vaak lastig. De inkomstenbelasting is de aangifte waar dan ook het vaakst hulp bij wordt gevraagd.
  • Hulp bij loonadministratie: als je personeel in dienst hebt, dan heb je een loonadministratie nodig. Uiteraard kunnen we daarmee helpen. Daarnaast kunnen we ook helpen met overige randzaken rondom personeel. Denk aan hulp bij het goed bijhouden van personeelsdossiers of advies over uiteenlopende personeelszaken.
  • Hulp bij fiscaal en juridisch advies: iedere ondernemer loopt wel eens tegen onverwachte situaties aan en krijgt te maken met wijzigende omstandigheden. Het is op die momenten goed om te bekijken wat er fiscaal en juridisch mogelijk is om risico’s te beperken en waar mogelijk fiscale voordelen te behalen. Wij bieden dan ook waar mogelijk hulp bij fiscaal en juridisch advies. En waar wij het antwoord niet hebben, schakelen wij onze fiscale en juridische experts in om voor iedere klant tóch een passend advies te kunnen geven.

 

Meer weten over de bovenstaande zaken?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.