logo

Administratie bedrijf

Heb jij een eigen bedrijf? Wat tof! Je kunt eindelijk je werk op jouw eigen manier uitvoeren, je kan je eigen tijd indelen en je kan bakken met geld gaan verdienen, toch? Maar bij ieder bedrijf hoort ook een administratie. Weg vrijheid, want ineens zit je met deadlines voor btw-aangiftes, heb je te maken met salarisadministraties en moet je ook nog eens een boekhoudpakket gaan uitzoeken, inrichten en gebruiken. Daar zat je nu net niet op te wachten. Maar wist je dat een administratiekantoor je kan helpen met de administratie van je bedrijf? En wist je dat wij van PIT voor jouw administratie je zelfs kunnen coachen bij nog veel meer aspecten rondom het ondernemerschap?

Uiteraard kun jij als ondernemer een hoop zelf doen. Er komt steeds meer software op de markt die de ondernemer het werk uit handen kan nemen. Maar let even op onderstaande tips op het moment dat je besluit zelf je administratie (deels) te gaan doen.

 

Boekhoudpakketten

Allereerst zul je wel een boekhoudpakket moeten kopen die jou dan ook echt helpt bij het voeren van de administratie van je bedrijf. Er zijn tal van boekhoudpakketten met enorme prijsverschillen en verschillen in gebruiksgemak. Wij denken graag met je mee welk boekhoudpakket het beste bij jouw en je bedrijf past. Ook kunnen we het boekhoudpakket voor je inrichten. Laat je goed voorlichten alvorens je een boekhoudpakket koopt. Het zijn namelijk niet altijd de duurste pakketten die het beste zijn. Zo kunnen we je een hoop kosten besparen. En zorg ervoor dat je een boekhoudpakket koopt die jou ontlast, in plaats van dat je werkdruk alleen maar toeneemt!

Salarisadministratie uitbesteden

Uiteraard is het helemaal prima als je als ondernemer steeds meer zelf wilt gaan doen. Maar blijf die salarisadministratie uitbesteden als je maar een aantal medewerkers op de loonlijst hebt staan! De salarisadministratie is enorm complex en je hebt te maken met een hoop wet- en regelgeving en daar zit je als ondernemer niet op te wachten. Bovendien moet alles rondom personeel gewoon goed geregeld zijn.

Boekhouding uitbesteden duur?

Het uitbesteden van de boekhouding is goedkoper dan je denkt. Een aantal ondernemers willen uit kostenoverwegingen zelf gaan boekhouden. Maar of wij de boeking na moeten kijken of wij maken de boeking zelf voor je, scheelt ons niet zo heel erg veel tijd en dus worden onze kosten daar niet persé lager door (afhankelijk van de grootte van je bedrijf). Daarnaast heb je dan een boekhoudpakket nodig en komen die kosten er dus ook nog bij. Steeds meer ondernemers kiezen dan ook voor het uitbesteden van de boekhouding!

Meer weten over de mogelijkheden van ons online administratiekantoor?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.